fbpx

?GYIK! / Ruhajavítás

1Bőrruházat (bőrkabát) javítása

Kérdés:

Kedvenc bőrkabátom sajnos elszakadt. Meg tudják javítani?

Válasz:

Igen, foglalkozunk bőrkabát szakadás javítással. Kérjük, hozza be a javítandó ruhadarabot, vagy küldjön fotót a sérülésről. Biztosan találunk megoldást a problémára!
Bőrkabát szakadás javítás

Kérdés:

Nagy örömömre rá találtam oldalukra és segítséget szeretnék kérni. Van egy elefántcsont színű bőrkabátom, amelyiknek a gombjai alatt meghasadt a bőr. Gondoltam, megragasztom, mit ne mondjak, borzasztóan néz ki. A bőr ott megkeményedett és csúnya. Nem nagy felületen, hanem a gomb alatt. Úgy gondolom, ha a gomb alá egy hasonló színű szép bőr darabot lehetne varrni, el lehetne tüntetni a sérült részt. Kérem, tájékoztassanak a lehetőségekről.

Válasz:

Szakembereink javítanak sérült bőrkabátokat, így örömmel tájékoztatjuk, hogy a gomb alatti sérült részt tudjuk javítani vagy cserélni. Sérült bőrfelületeket applikációval, hasonló színű bőrdarab rátéttel vagy ragasztással javítunk, kritikus esetben hasonló bőrrel a problémás alkatrészt cseréljük. A bőrkabátok különleges gondoskodást igényelnek javításkor is. Érdemes Ruhaklinikánkat választani a tapasztalt szakembergárdánk és a legmodernebb felszereltségünk miatt is.

Kérdés:

Mennyi idő alatt készül el a bőrkabátom festése?

Válasz:

Általában 7-10 nap alatt vállaljuk bőrkabátok professzionális festését, újrafestését. Fontos azonban, hogy csak eredeti színre tudjuk vállalni a festést.
Bőrkabát festés

Kérdés:

- Van egy tavaszi fekete bőrkabátom, aminek a gallérja mostanában sajnos kezdi beszínezni a világos ingjeim gallérját. A kabát még eredeti festésű, sehol nem kopott. Azt szeretném kérdezni, hogy lehetséges a kabát gallérját újrafesteni, hogy ne színezze be az ingjeim gallérját, tudnának nekem ebben segíteni?

Válasz:

Külön a gallért nem tudjuk festeni.

Kérdés:

Kérem, szíveskedjenek tájékoztatni, hogy férfi vatelines bőrdzseki béléscserét, tisztítást és festést mennyiért vállalnak, és milyen átfutási idővel.

Válasz:

Ruhaklinikánk tapasztalattal rendelkezik bőrkabátok bélésének cseréjében és tisztításában, festésében. A munkadíj a fazontól és a kidolgozástól, a bélés anyagától és a minőségétől függ. Amiért érdemes a motoros bőrruhákat cégünknél tisztíttatni, javíttatni:
- Kitisztítjuk a rászáradt bogár maradványokat, a beivódott szagokat, és az izzadságot is eltüntetjük a bőrruhájából.
- Megjavítjuk elhasználódott, problémás motoros nadrágját, dzsekijét, kicseréljük az elszakadt zipzárt, tépőzárt..stb.
- A balesetet szenvedett motoros ruhákon, a sérült elemeket kicseréljük, hasonló minőségű és színű bőrre.
- A megkopott, horzsolt bőrfelületeket újra színezzük, átfestjük, tisztítási, javítási folyamat végén még egy plusz impregnáló réteget is felhordunk a bőrfelületre, így a vízhatlanság is javul.
Vállalási határidőnk általában 2-3 nap, a bőrkabát minőségi tisztítására és festésére 7-10 nap!

Kérdés:

Bőrövemen lévő csat cseréjére lenne szükségem. Az öv visszahajtása a csatnál varrva van, nem szegecselve. Van lehetőség ilyen esetben a csat kicserélésre?

Válasz:

Vállaljuk a varrott övcsat cseréjét is.
2Motoros ruházat (kabát, nadrág, overáll, kesztyű, csizma, bukósisak bélés) javítása

Kérdés:

Motoros bőrdzsekim béléscseréjére lenne szükségem.

Válasz:

Szakembereink vállalják a kabát bélés cseréjének elkészítését.

Kérdés:

Motoros kesztyűm kiszakadt, a csizmámban pedig tönkrement a cipzár. Vállalják a javításukat?

Válasz:

Felmérést követően vállaljuk a kesztyű javítását, valamint a cipzárcserét.
Motoros kesztyű javítás

Kérdés:

Van egy 3 szezont hordott Vanucci motoros ruhám. A ruha SympaTex bélést tartalmaz, ezzel szél és esőálló. A nadrág az első 2 évben rendesen tette a dolgát, azonban tavaly elkezdett beázni. Azt tapasztalom, hogy a lábszárak összetoldásánál jön fel a víz. A ruha nem szakadt, kopott, látható sérülése nincs. Kérdésem, hogy ilyen jellegű anyagot, illetve hibát tudnak-e javítani?

Válasz:

Szívesen segítünk motoros ruházata impregnálásában, vízhatlanításában. Nagy tapasztalatunk van az ilyen jellegű munkákban. Számíthat ránk.

Kérdés:

Elcsúsztam a motorommal, és sok helyen sérült a ruhám. Mennyiért csinálnák meg?

Válasz:

Kérem, hozza be, hogy pontos ajánlatot tudjunk csinálni Önnek.

Kérdés:

Két részes cordura motoros ruházat javítását és tisztítását milyen határidővel szokták vállalni?

Válasz:

Vállalási határidőnk általában: 10-15 nap. A kész ruhát hétvégén is át lehet venni.

Kérdés:

Motoros ruházatban vállalnak protektorcserét?

Válasz:

Vállaljuk, ugyanakkor előzetesen látni szükséges, hogy van-e sérülés a ruházaton.

Kérdés:

Motoros bőrruha festését vállalják?

Válasz:

Szívesen segítünk motoros overállja minőségi festésében. Tudnia kell, hogy a bőrruha festés után kissé megkeményedik, ezáltal a tartása is jobb lesz. A festés együtt jár a tisztítással. Csak az eredetivel azonos színre tudjuk a festést elvállalni.

Kérdés:

Érdeklődni szeretnék, hogy bukósisak bélés javítással is foglalkoznak-e? A sisakban a szivacs elporladt, azt kellene kicserélni, javítani, stb. NOLAN nyitott (chopper) sisakokról (2 db) lenne szó.

Válasz:

Cégünk foglalkozik bukósisakok felújításával, bélésének javításával és cseréjével, kérjük hozza be bemutatótermünkbe, hogy szakemberünk meg tudja vizsgálni.

Kérdés:

Motoros bőrnadrágom kiszakadt. Vállalják a javítását?

Válasz:

Motoros nadrágja javítása kétféle módon lehetséges. Egyik lehetőség, hogy foltozással javítjuk (az ár függ a nadrág kidolgozásától, attól hogy szimmetrikusan foltozunk vagy csak egy oldalon, illetve hogy mekkora területet kell javítani); másik lehetőség a motoros nadrág idom csere (az ár függ a nadrág kidolgozásától, attól hogy szimmetrikusan vagy egy oldalon cseréljük ki az idomot, illetve hogy mekkora felületet kell cserélni). Vállalási határidőnk általában: 7-9 nap.
3Kötött, hurkolt ruházat javítása

Kérdés:

Kötött mellényemről leszakadt két patent, javítható?

Válasz:

Vállaljuk patentok, gombok cseréjét kötött ruházaton is.

Kérdés:

Kötött pulóverem ujja elszakadt. Javítható?

Válasz:

Vállaljuk kötött ruházat javítását, azonban a szakadás javításához szakemberünknek előzetesen látnia kell a sérülést. A kötött ruhajavítás, felújítás vállalási határideje általában 2-5 nap. Sürgős esetben a munka jellegétől függően előzetes telefonos egyeztetés alapján rövidebb határidővel, akár aznapra is tudjuk ezeket a munkákat vállalni 20-40% felárral kapacitásunktól függően.
Kötött pulóver javítása

Kérdés:

Gombfelvarrást vállalnak?

Válasz:

Vállaljuk gombok felvarrását textil-, kötött-, bőrruházatra.
4Irha, szőrme, műszőrme ruházat (kabát, mellény) javítása

Kérdés:

Szőrme kabátom a hónaljánál elszakadt? Lehet javítani?

Válasz:

A szőrme, irha anyagok szakadását szakembereink professzionális módon megvarrják.

Kérdés:

Kiszakadt a szőrme mellényem. Javítható úgy, hogy ne legyen feltűnő a javítás?

Válasz:

Szakembereink a javítás során a szakadásokat általában folttal, díszítőfolttal javítják. Kisebb szakadások varrással is javíthatók. Amennyiben nincs hiányzó anyag a szőrme ruházatból szakadásragasztással is tudjuk javítani a ruházatot.
Szőrme ruházat javítás
5Kabát javítása (textil ruházat)

Kérdés:

Textil kabátom színe megkopott, festést vállalnak?

Válasz:

Üzletünk textilfestést nem vállal, csak bőr ruházat festését vállalja.

Kérdés:

Lehetséges Önöknél kiégett toll kabát javítása? Sajnos a mai nap folyamán a hosszú, sötétkék tollkabátom egy nagy folton hozzáért a kandallóhoz és a szövet összeugrott illetve a bélés kilátszik egy legalább 10 cm-es átmérőjű folton.

Válasz:

Ruhaklinikánk vállalja kabátja minőségi javítását. A tollkabáton a 10 cm égési sérülést csak foltozni tudjuk.

Kérdés:

Egy olyan kérdésem lenne Önök felé, hogy van egy pufi, átmeneti kabátom poliészter töméssel, amit a kezelési jelképet követően egy tisztítóban mosattam, de ennek ellenére is,összement benne a bélés és hordhatatlanná vált. Láttam a honlapjukon, hogy foglalkoznak béléscserével. Szeretném megkérdezni ez a szolgáltatás ilyen jellegű hibára is vonatkozik?

Válasz:

Béléscserét vállalunk, ugyanakkor szakemberünknek látnia kell a kabátot, ahhoz hogy nyilatkozni tudjunk arról, hogy vállalható-e a javítás.
6Kosztüm, blézer, zakó, öltöny javítása (textil ruházat)

Kérdés:

Zakóm sajnos kiszakadt. Meg tudják csinálni?

Válasz:

Igen, ilyenkor a szabás vonal kialakítás, rátét készítése és még más technikákkal szinte minden hiba megoldható. A ruha javítás vállalási határideje általában 2-7 nap. Sürgős esetben a munka jellegétől függően előzetes telefonos egyeztetés alapján rövidebb határidővel, akár aznapra is tudjuk ezeket a munkákat vállalni 20-40% felárral kapacitásunktól függően.

Kérdés:

Zakómon keletkezett néhány apró lyuk. Nem tudom hogyan, talán molyrágás. Érdeklődöm lehetséges valami módon a javítása?

Válasz:

Üzletünk a molyrágta ruházat javításával nem foglalkozik. Ugyanakkor kérjük mindenképp hozza be Bemutató termünkbe az öltönyt, hogy szakembereink megnézzék.

Kérdés:

A kék zakóm a vállán kiszakadt. Vihetném-e Önhöz, tudnak műstoppolni?

Válasz:

A zakó javítására több módszer is létezik (pl. szabás vonal kialakítás, rátét készítése stb.), ezekben tudunk segíteni.

Kérdés:

Szeretnék érdeklődni, hogy a férfi ing elkopott mandzsetta cseréjét hogyan oldják meg, milyen merevítést használnak. Ragadós közbélést, vagy speciális merevítő anyagot, amit nem kell ragasztani?

Válasz:

Elkopott, elhasználódott ing mandzsetták javítására (megfordításra) és cserére is van lehetőség szalonunkban. Nagyon szép, különleges, márkás és minőségi alapanyagokat és frontfixált, folyamatos ragasztópréssel hő rögzített közbélést (vetex) alkalmazunk az új mandzsetták készítés esetén a merevítésére. Ruhaklinikánkban szakembereink segítenek az Önnek legjobb módszer kiválasztásában.
7Nadrág javítása

Kérdés:

Segítséget, információt szeretnék kérni. Szeretnék érdeklődni, hogy a férjem farmer nadrágjának az ülepét lehet-e javítani? Sajnos próbáltam már kézzel javítani, de már olyan komoly a lyuk rajta, hogy nem tudom megcsinálni. Van esetleg rá mód, hogy pótlással javítsák? Kb. milyen összegbe kerülhet egy ilyen pótlás?

Válasz:

Igen, lehet javítani az ülepet. A kidörzsölt, kilyukadt részeken (ülep, szár, zseb stb.) többféle módszerrel stoppoljuk a farmert azonos színű cérnával aláragasztással megerősítve vagy hasonlóan a gyári lyukakhoz farmer alávarrással a világos szálakat meghagyva. Lovaglófoltot, ülep szakadást éktoldással tudunk javítani. A farmer stoppolásra attól függően tudunk árajánlatot adni, hogy mekkora a kopás és melyik javítási módszert választja.
Farmer javítás

Kérdés:

Érdeklődni szeretnék, hogy belső comb és fenék között lévő anyagfoszlást be tudnak-e foltozni farmer nadrágon? Kb. 1 cm a szakadás.

Válasz:

Vállaljuk farmernadrágok foltozását.
8Sportruházat javítása

Kérdés:

A síkabátom jobb oldali külső zsebénél a cipzár mellett elengedett a hegesztett varrás. Megoldható ennek javítása?

Válasz:

Szívesen segítünk síkabátja minőségi javításában. A kabát zsebét kétféleképpen lehet megjavítani, vagy egyszerű ragasztással, vagy bontással együtt.
Síruházat javítás

Kérdés:

Internetes weboldalukon (www.ruhaklinika.hu) láttam, hogy foglalkoznak búvárruhák javításával is. A napokban hozzájutottam egyhez, ami hátul az ülepénél el van szakadva a varrás mentén. Érdekelne, hogy meg tudják-e javítani?

Válasz:

Ruhaklinikákban szakembereink régóta foglalkoznak búvár, szörf és neoprén ruházatjavításával, alakításával. Ilyen és hasonló sérülések javítására több módszer is létezik (foltozással, ragasztással, applikációval). Ruhaklinikánkban szakembereink segítenek az Önnek legjobb módszer kiválasztásában. Vállalási határidőnk általában 3-5 nap!

Kérdés:

Én a focimezemet szeretném felújíttatni már kicsit bolyhosodni kezdett, szeretném rendbe tenni. Poliuretán anyagból van, mit tehetnék vele, fel lehet újítani? Kedvenc pólóm.

Válasz:

Tudunk Önnek segíteni meze bolyhosodásának a kezelésében. Ruhaklinikánk speciális eszközökkel tud szöszöket eltávolítani, bolytalanítani. Ez kézi művelet, különleges gondosságot igényel. Kérjük, futball mezével fáradjon be hozzánk és szakembereink segítenek, a probléma megoldásában. Vállalási határidőnk általában 3-5 nap!
9Fürdőruha javítása

Kérdés:

Ezúton szeretnék érdeklődni, fürdőruha gumírozás iránt. Lehet segíteni egy olyan fürdőruhán, ami az összes lehetséges határoló oldalon gumírozva volt, de megadta magát?

Válasz:

A fürdőruhák újragumizása speciális gépeket, eszközöket és szakembereket igényel. Ruhaklinikánk felszereltsége és nagy tapasztalttal rendelkező, fürdőruha javításra és átalakításra is specializálódott munkatársaink lehetővé teszik, hogy az Ön fürdőruha gumizását is meg tudjuk csinálni kiváló minőségi szinten.
10Fehérnemű javítása

Kérdés:

Érdeklődnék, hogy fehérnemű javítást vállalnak? A merevítő kiszakadt a varrásból, van lehetőség ennek javítására?

Válasz:

Vállaljuk fehérneműk javítását, merevítő visszavarrását is vállaljuk.
11Egyenruha javítása

Kérdés:

Egyenruha zakómon váll lap cserét szeretném kérni, olyan minőségben, ahogyan az gyárilag rajta van. A váll lapok vége mindkét vállon a zakó válla és ujja közé van bevarrva a vállvarrásnál, ill. körbe az anyaghoz fércelve. A zakó gyűjteményes darab, ezért fontos az esztétikum.

Válasz:

Szívesen segítünk Önnek zubbony váll lap cseréjében. Ahhoz, hogy az új váll lapot be tudjuk varrni, az ujját felül meg kell bontani. A zakót az eredeti gyári állapotra vissza tudjuk állítani. A javításnak semmilyen nyoma nem marad.
12Cipzárjavítás, cipzárcsere

Kérdés:

Téli ruházatban tudnak cserélni tépőzárat, cipzárat? Mennyi idő alatt készítik el a javítást? Mennyibe kerül?

Válasz:

Ruhaklinikánkban javítunk és cserélünk is cipzárt, illetve tépőzárat. Abban az esetben, ha a cipzár fogazata ép, akkor elég, ha csak a kocsit cseréljük.Amennyiben van raktáron kocsi az adott cipzárhoz, a munka meg is várható. A cipzárcsere általában 2-3 nap és a javításnál valamivel költségesebb. Az ár függ a cipzár méretétől és fajtájától (műanyag, réz, alumínium, fogazat fajtája).

Kérdés:

Bőrkabátomban tönkrement a cipzár, ki tudják cserélni?

Válasz:

Természetesen vállaljuk bőrruházaton is a cipzárcserét, legyen szó fröccsöntött műanyag (VISLON), spirális-zárláncú (COIL), fémfogas, vagy fogazat nélküli (húzózár) cipzárról.
Bőrkabát cipzárcsere
13Táskajavítás

Kérdés:

Vállalnak bőr ridikül felújítást/ javítást?

Válasz:

Szívesen segítünk táskája minőségi festésében és javításában.
bőrtáska javítás

Kérdés:

Táskámban, és a pénztárcámon tönkrement a cipzár. Ki tudják cserélni?

Válasz:

Természetesen vállaljuk táskák és pénztárcák cipzár cseréjét is.
Táska, pénztárca javítás

Kérdés:

Tönkrement a válltáskám pántja, Tudják vállalni a javítását, ha viszek a pánthoz anyagot?

Válasz:

Vállajuk a táska pántjának javítását, abban az esetben is állunk a rendelkezésére, ha a táskához pántot nem tud hozni.
Táska javítás

Kérdés:

Táskámba bélést szeretnék varrattani. Két cipzározható zsebet szeretnék, amibe a személyes dolgaimat rakhatom. Vettem 60 cm bélés anyagot.( 160 cm széles) A kérdésem: tudják-e vállalni a bélés megvarrását?

Válasz:

Kézi varrással tudjuk elkészíteni a táska bélését.
14Plüssjáték, esernyő javítása

Kérdés:

Plüssállat javítást vállalnak?

Válasz:

Szívesen elvégezzük Önnek a plüssök minőségi javítását és tisztítását, akár plüss állatok töltését is vállaljuk.
Plüssállat javítás

Kérdés:

Esernyőjavítással foglalkoznak?

Válasz:

Esernyőpálcát tudunk cserélni, ugyanakkor az esernyő vászon javítással nem foglalkozik cégünk.
Esernyő javítás