?GYIK! / Ruhatisztítás

1Bőrkabát tisztítása, festése, szagtalanítása

Kérdés:

Bőrkabátom bélése nagyon elkoszolódott. Van lehetőség a kabát tisztítására?

Válasz:

Különleges bőrtisztító eljárásunk, és az alkalmazott speciális adalékanyagok a bélést tisztává, illatossá teszik, a bőr tapintása puha marad, megőrzi rugalmasságát.
Bőrkabát tisztítás

Kérdés:

Bőrkabátomat szeretném festetni, tisztíttatni. Mennyibe kerül ez?

Válasz:

A bőrkabát festésének és tisztításának ára függ a bőr minőségétől, a bőrkabát fazonjától, hosszától, a bőrkabát szennyezettségétől.
Bőrkabát festés, tisztítás Különleges bőrtisztító eljárásunk, és az alkalmazott speciális adalékanyagok a bélést tisztává, illatossá teszik, a bőr tapintása puha marad, megőrzi rugalmasságát. Tisztításnál eltűnnek a beívódott szagok, testnedvek, kitisztul a bélés is. Festést, javítást illetve átfestést végzünk.
Bőrkabát festés A munkafelvételkor gondosan megvizsgáljuk a javításra leadott kabátot. Szükség szerint megjavítjuk a varratokat, a kiszakadt zsebeket, kabátakasztót megerősítjük, illetve cseréljük. Bőrvarró, szűcs szakembereink minőségi munkát végeznek. A komplett felújításon átesett bőrdzseki, bőrkabát újszerű állapotba kerül, ismét évekig hasznos tagja lesz ruhatárának.

Kérdés:

Azt szeretném megtudni, hogy bőrdzsekiből tisztítással el lehet-e tüntetni vagy mérsékelni a belőle áradó kellemetlen szagot. Tartósító vagy festékanyag szaga lehet (égett gumira emlékeztet), mely meglehetősen kellemetlen és nem szellőzik ki belőle.

Válasz:

Technológiánknak köszönhetően a bőrkabátok kívül, belül tisztává, illatossá tehetők. A bőrdzsekit először fertőtlenítjük, tisztítjuk, ezáltal frissen kikészített bőr illata lesz. Amennyiben vannak a kabáton javítások, szakadások azokat is el tudjuk végezni. Kitisztítjuk, átfestjük, megjavítjuk használt, kopott, szakadt, szagos (izzadt) ruházatát.

Kérdés:

Érdeklődni szeretnék, hogy gyűrött bőrdzseki "kivasalását" vállalják-e?

Válasz:

Sajnos nem tudunk segíteni Önnek bőrdzsekije „kivasalásában”, mert az általunk használt technológia erre nem alkalmas.
2Motorosruha tisztítása, festése

Kérdés:

Motoros ruhám tisztítására lenne szükségem. Foglalkoznak ezzel?

Válasz:

Speciális vegyszerek segítségével tisztítjuk a bőrből készült, esetenként több színű és többféle anyagból összeállított motoros ruházatot. A tisztító eljárás során már az előkezelés alatt is visszazsírzó hatású proteinstabilizációs anyagokkal óvjuk meg a bőrt a kiszáradástól, a bőr tisztítás után kellemes és puha marad.
Motoros kabát tisztítás

Kérdés:

Motoros nadrágom impregnálásra lenne szükségem. Vállalják?

Válasz:

Igen. Annak érdekében, hogy motoros ruházat tisztítás után hosszú ideig megtartsa tiszta állapotát, a tisztítás és esetleges festés után impregnáló filmréteggel vonjuk be a ruhák felületét. Ez a réteg vízlepergető hatású, megóvja a bőrt attól, hogy a szennyeződés mélyen bekerüljön a pórusaiba. Ezáltal könnyebben tisztán tartható, kezelhető a bőrruházat felülete a későbbiekben.

Kérdés:

Árajánlatot kérünk Önöktől 4 db rendőrségi motoros ruha tisztítására.

Válasz:

Szalonunk vállalja motoros ruhák minőségi tisztítását. Az ár attól függ, hogy milyen ruháról van szó: kabát, nadrág, overall, kesztyű, kell-e festeni illetve javítani. Kitisztítjuk a rászáradt bogár maradványokat, a beivódott szagokat, és az izzadságot is eltüntetjük a bőrruhájából. Megjavítjuk elhasználódott, elszakadt cipzárját, tépőzárját, problémás motoros nadrágját, dzsekijét. A balesetet szenvedett motoros ruhákon, a sérült elemeket kicseréljük, hasonló minőségű és színű bőrre. A megkopott, horzsolt bőrfelületeket újra színezzük, átfestjük. A tisztítási, javítási folyamat végén még egy plusz-impregnáló réteget is felviszünk a bőrfelületre, így a vízhatlanság is javul. Szeretnénk megkérni, hogy fáradjon be Ruhaklinikánkba, hogy szakembereink felmérjék a szükséges munkát és ez alapján pontos árajánlatot tudjanak adni.
3Kötött, hurkolt ruházat tisztítása

Kérdés:

Kötött pulóveremet szeretném tisztíttatni. Otthon többször próbálkoztam már kötött ruha mosásával, azonban a legtöbbször összement.

Válasz:

A kötött ruházat tisztítása speciális szakértelmet igényel. Vállaljuk kötött pulóverek, mellények, kabátok, kesztyűk, sálak tisztítását.A ruhatisztítás vállalási határideje általában 2-7 nap. Sürgős esetben a munka jellegétől függően előzetes telefonos egyeztetés alapján rövidebb határidővel, akár aznapra is tudjuk ezeket a munkákat vállalni 20-40% felárral kapacitásunktól függően.
Kötött ruházat tisztítása
4Irha, szőrme, műszőrme ruházat tisztítása

Kérdés:

Szőrme kabátom tisztítására lenne szükségem. Van erre lehetőségem?

Válasz:

Természetesen, vállaljuk szőrme, irha kabátok professzionális tisztítását is.
Szőrme kabát tisztítás

Kérdés:

Irha kabátom zsíros tapintásúvá vált. Eltüntethető ez róla?

Válasz:

Igen, a zsíros tapintás szinte velejárója a sokat hordott irha kabátoknak, amelyet vegytisztítással meg tudunk szüntetni. Az eredmény sokszor meghökkentő. Még az erősen szennyeződött, foltos, zsíros, koszos irhakabát is tisztítás, bélésanyag tisztítás, szagtalanítás után olyan lehet, mintha teljesen új volna! Szinte új kabátot, vagy bundát varázsolunk belőle, amit azután ismét évekig hordhat, élvezheti melegét.
Irha kabát tisztítása
5Szövetkabát, textilruházat tisztítása, bolyhosodás kezelése

Kérdés:

Érdeklődnék, hogy egy vékonyabb szövetkabát tisztítása, de leginkább a gyűrődéseinek kisimítása (elég sok helyen gyűrött) mennyibe kerülne, és személyesen be tudnám e vinni, illetve ha készen van, elhozni Budapesten belül?

Válasz:

Szívesen segítünk Önnek szövetkabátja tisztításában, szagtalanításában valamint gyűrődéseinek kisimításában. A tisztítás pontos ára a kabát anyagától és szennyezettségétől függ. Vállalási határidőnk 8-10 nap. A szolgáltatásban benne van az átnézés, szükséges javítások teendők feltérképezése, előkezelés, foltkezelés, varratjavítás, gombmegerősítés, gombvisszavarrás, akasztópótlás, zsebtasak javítás, formára vasalás és csomagolás. A ránk bízott ruhákat megújulva kapja vissza. (öltönyvállfával - nem drót - és védő fóliázva)

Kérdés:

Kabátom ujján folt keletkezett, amelynek tisztítását szeretném kérni.

Válasz:

Foltkezeléshez mindenképp be kell hoznia a kabátot Bemutatótermünkbe, hogy meg tudjuk nézni a kabát anyagát, és azt hogy a folt tisztítható lesz-e. Amennyiben tisztítható: a tiszta ruhákat vasalópárnán 3 dimenzióban átgőzöljük, formára vasaljuk, majd részint szelektálva, hajtogatva, részint öltönyvállfán, fóliázva, „szekrénykészen” adjuk át kedves megrendelőinknek.

Kérdés:

Zakóm felbolyhosodott. Mosással lehet ezen javítani?

Válasz:

Speciális ruhatisztítási szolgáltatásunk keretében vállaljuk zakók, blézerek hólyagosodásának eltüntetését, tisztítás okozta kifényesedés eltüntetését, speciális folt tisztítást.

Kérdés:

Szeretnék érdeklődni, hogy önmaga által megfogott ruha tisztítását vállalják-e, illetve beavatatlan, nagyon erősen fogó, emiatt (egyelőre használhatatlan) ruha beavatását vállalják-e?

Válasz:

A „megfogott” ruha, valamint az erősen fogó ruha tisztítását nem tudjuk vállalni.
6Sportruházat tisztítása, impregnálása

Kérdés:

Érdeklődnék, hogy vállalják-e egy síkabát és egy sínadrág tisztítását (tisztítás + impregnálás).

Válasz:

Ruhaklinikánk vállal különleges tisztításokat, impregnálást bőr és sí ruházaton egyaránt. A kezelés során kitisztul a bélés, eltűnnek a beivódott szagok, testnedvek, a ruha kap egy impregnálást, így a vízhatlansága is megmarad. Vállalási határidőnk általában tisztítás esetében: 7-10 nap.
Sí ruházat tisztítás=

Kérdés:

Foci nadrágomba beletört a fű, házi mosással nem távolítható el belőle a folt. Tudják vállalni a nadrág tisztítását?

Válasz:

Vegytisztítással vállaljuk a fű folt eltávolítását a nadrágból. Minőségi tisztítási szolgáltatásunk eredményeként megújulva kapja vissza ruháit. A szolgáltatásban benne van az átnézés, szükséges javítások teendők feltérképezése, előkezelés, foltkezelés, varratjavítás. A ruhatisztítás vállalási határideje általában 2-5 nap. Sürgős esetben a munka jellegétől függően előzetes telefonos egyeztetés alapján rövidebb határidővel, akár aznapra is tudjuk ezeket a munkákat vállalni 20-40% felárral kapacitásunktól függően.
7Plüssállat tisztítása

Kérdés:

Honlapjukon láttam igen sokoldalú tevékenységüket. Szeretném megkérdezni, hogy van egy plüss állatkám amelynek a szeme foltos. Vállalnak ilyen jellegű tisztítást is? Ha igen, valamelyik nap felkeresném Önöket?

Válasz:

Szalonunk tudja vállalni az Ön által kért plüssállat folttisztítását. A plüss tisztítása nem egyszerű feladat, mert nagyobb kárt tehetünk benne, mint amilyen valójában volt. A plüss elszíneződhet, a tisztított helyen kikophat, netán elszakadhat, ezért bízza inkább szakemberre, ezt a feladatot. Szabóságunkban különböző szakadások, varrások stoppolását, helyrehozatalát is el tudjuk végezni. Netán ha elszakadt, kiszakadt belőle egy darab, vagy kihullott a tömés azt is megjavítjuk. A plüss figura szemkörnyéki foltjainak tisztítási módja a szennyeződéstől és az alkalmazandó vegyszertől függ. Vállalási határidő: 4-8 nap. Szeretettel várjuk.
8Biomosás, vegytisztítás

Kérdés:

Érzékeny bőrű vagyok, a legtöbb mosószerre allergiás a bőröm. Bio mosását vállalnak?

Válasz:

Vegyszermentes ruhatisztítást is vállalunk, amely főleg az allergiásoknak jó hír, hiszen a természetes alapanyagokkal történő ruhatisztítás nem okoz irritációt az arra érzékeny bőrűeknél. A felhasznált tisztító termékek a bio mosás során is garantálják a foltmentességet, a ruha megőrzi tartását és színét.

Kérdés:

Vegytisztításra milyen ruházatot vihetek be tisztíttatásra?

Válasz:

Öltöny, kosztüm, nadrág, zakó, bőrruházat, szőrme kabát, és bunda minőségi vegytisztítása mellett, vállaljuk munkaruházat, egyenruha, fellépő ruha, jelmez, színházi kellék, szmoking, estélyi ruha, esküvői ruha tisztítását is kíméletes vegykezelési eljárással. Vállaljuk továbbá lakástextilek vegytisztítását is, így függönyök, bútorhuzatok, falvédők, plédek, gyapjútakarók tisztítását, szagmentesítését is.
Tisztítás Vegytisztítás, vasalás